dimecres, 6 de novembre del 2013

OU BUIT



Objectiu : provocar el buidament de l’interior de l’ou per un extrem al entrar en contacte amb l’aigua per l’altre extrem

Material:

  • Got
  • Agulla
  • Ou cru
  • Aigua

Procediment:

Amb l’ajuda d’una agulla( o un objecte que punxi),farem una petita incisió a la closca de l’ou ( en el seu extrem més aplanat) de manera que només trenqui aquesta i no el “tel” interior . Amb els nostres dits augmentarem la  mida de la obertura de la closca. A continuació farem un forat ( que inclou el tel o la membrana) en l’altre extrem de l’ou.
Finalment es diposita dins d’un got en posició vertical i recolzant per l’extrem en què la membrana no ha estat perforada, s’aboca aigua corrent en el got de manera que no cobreixi l’ou, i a esperar.

Resultat : després d’un cert temps , al voltant d’uns minuts , es comença a veure, encara que caldria esperar unes hores per veure bé el fenomen , s’observa com va sortint la clara de l’ou per a la obertura superior en forma d’un globus perfectament tancat.  Al final del procés el que queda dins l’ou té una textura “aiguada”i menys viscosa que la clara original 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada